Суха чистка штор.

Суха чистка штор.  Поговоримо про безпечність сухої чистки. 

 

Перш за все, щоб грамотно почистити шторні вироби потрібно прочитати, який догляд радить виробник, що вказане на етикетці. Який склад тканини.

На сьогодні найрозповсюдженіші спосіби сухої чистки:

Сухе чищення в розчиннику перхлоретилен.
Яка передбачає використання перхлоретилену. Однак цей засіб є досить агресивним. Про що це каже? Воно може вважатися ефективним інструментом клінінгу лише у руках професіоналів. Самостійне використання ПХЕ може негативно вплинути на текстуру штор і барвник тканини, з яких вони виготовлені.

Сухе чищення у вуглеводневому розчиннику.
Ще одна інноваційна технологія передбачає використання вуглеводневого розчинника. 

Цей метод зазвичай застосовується для більш складних забруднень, які не можуть бути легко видалені за допомогою звичайного сухого чищення. Вуглеводневі розчинники - це рідини, які можуть розчиняти жири, олії та інші стійкі забруднення.

Важливо пам'ятати, що вуглеводневі розчинники можуть бути досить агресивними.

Суха чистка добре справляється з жирними плямами і малоефективна з плямами що розчиняються у воді. Плями котрі розчиняютьмя у воді потребують аквачистки.

 

ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ.

1.Тканина прослужить значно довше і збереже блиск нової тканини, якщо тканину 2 або 3 рази на рік просто почистити порохотягом, зібрати пил. Або ще краще  зняти і витріпати штори.

2. Місцева чистка, тобто видалення плям локально обробка тканини очищуючими засобами безпосередньо на місці плями.  Сучасна хімічна індустрія пропонує безліч спреїв для сухої хімічної чистки вдома.  Але УВАГА!!!   уважно читайте для яких тканини призначений хімічний засіб, а також інструкцію перед нанесенням на тканину.               Ну і звісно слідкуйте за технікою безпеки.

Або зверніться до перевіреної клінінгової компанії. Клінінгові компанії перважно пропонують чищення паром. Парова чистка добре справляється з застарілим пилом.

Найважливіше враховувати складники тканини ОСОБЛИВО якщо у складі є натуральні компоненти. ЧІТКО слідувати за вказівками по догляду за тканинами від виробника.

Вам також має сподобатися

7 ПРОФЕСІЙНИХ ПОРАД, ЯК ЗРОБИТИ ВАШІ ШТОРИ ВИШУКАНИМИ.

7 ПРОФЕСІЙНИХ ПОРАД, ЯК ЗРОБИТИ ВАШІ ШТОРИ ВИШУКАНИМИ.

читати далі
шумопоглинаючі тканини

шумопоглинаючі тканини

шумопоглинаючі шторні тканини

читати далі
Римські штори

Римські штори

Римські штори стандартні за вашими розмірами ви можете замовити та купити в Ательє Гардин.

читати далі