То яка все ж таки має бути висота штор?

Є три  різних варіанти довжини штор:


1. Штори до підвіконня. Найчастіше такий вибір продиктований конструктивними особливостями кімнати: біля вікна стоїть впритул диван, і нижня частина штор буде за ним. Радіатор опалення закритий декоративними гратами, ні до чого таку красу ховати за шторки. Підвіконня переходить в стільницю, зробити штори до підлоги - не вийде. Кімната маленька, самим тісно, ​​хочеться, щоб штор було якомога менше.

☘️Важливо пам'ятати про те, що пропорції віконного комплекту сприймаються нами не по контурах реального віконного отвору, а по контурах самих штор. Тобто штора до підвіконня робить вікно візуально більш «приземистим».
На мій погляд, хорошим рішенням для оформлення таких вікон будуть римські штори.

2. Найпоширеніше рішення - це штори, які не доходять до рівня підлоги на 0,5-1,5 см. Тобто майже торкаються підлоги, створюють стрункий силует вікна.

3. Штори, що лежать на підлозі.
Припуск лежання на підлозі може бути різним, від 2-3х см (якщо потрібно тільки позначити силует) до 30-50 см (якщо потрібно сформувати обсяг тканини на підлозі)
Чому взагалі кладуть штори на підлогу? Який у цьому сенс?

         По-перше, такі штори виглядають добре у великих приміщеннях, класичого стилю інтер*єрах. Такі штори надають "дороговизни", ошатності.

         По-друге, така довжина позбавляє вас від необхідності точних розрахунків висоти штор. Уточнюю, що якщо штори, що лежать на підлозі вам не подобаються, то все-таки варто потурбуватися вірними розмірами. 
Виняток для вікон складних форм. Тут тканина може повести себе непередбачуваним чином.

        По-третє, така довжина страхує вас від того, що після хімчистки штори будуть «підстреленими». Допустимий відсоток усадки для тканин з високим вмістом натуральних волокон приблизно 3%, тобто штора завдовжки 2800 мм має право стати коротше на 8 см. Якщо ви не бажаєте класти штори на підлогу, і перспектива отримати після хімчистки короткі штори - теж не ок, просто попросіть, щоб зробили більший припуск під шторно стрічку. Цей запас тканини дозволить (в разі необхідності) подовжити штори.

Замовляйте виїзд спеціаліста на об'єкт і він вирішить всі Ваші сумніви.

 

#мансарда #шториплісе #тканини #пошиттяштор #дизайнштор #дизайнерштор #тюль #ролетильвів #римськіштори #жалюзі #шториденьніч #СонцезахисніСистеми #ШториДелайт #ШториЛьвів #рулоннішториЛьвів #Вертикальніжалюзі #Рулонніштори #Бамбуковіжалюзі #Деревяніжалюзі #Римськікарнизи #Ролетнісистеми #шторильвів #римськішторизамовити  #карнизидляримськихштор #римськікарнизи

Вам також має сподобатися

Римські штори

Римські штори

Римські штори стандартні за вашими розмірами ви можете замовити та купити в Ательє Гардин.

читати далі
Як  зробити замір для римських штор

Як зробити замір для римських штор

Як зробити замір для римських штор. Є декілька способів монтажу МОНТАЖ РИМСЬКИЗ ШТОР ДО ВІДКОСУ

читати далі
Штори, жалюзі  для вікон неправильної форми

Штори, жалюзі для вікон неправильної форми

Штори для вікон неправильної форми. Мансардні вікна

читати далі