Про ортопедичні матраци.

Вибираючи матрац звертайте увагу
- Розміри по довжині матрац має бути на 20см довший ніж зріст людини, ширший у 2 рази ніж ширина плеч.
- Вагу, бо при непередбачуваному навантаженні матрац швидко просяде утвориться заглибина, матрац швидко стане непридатним для спання.
- Вікові особливості: дітям дошкільного віку потрібні безпружинні матраци, середньої жорсткості, для підлаштування до постійної зміни розмірів тіла; підліткам потрібні жорсткі матраци адже їх хребет формується ; літнім людям підійде м’який матрац; людям зі сформованим кістним скелетом та здоровим опорно-руховим апаратом підійде матрац, як більш жорсткий так і м’якший, тут вже залежить від Ваших вподобань - маленька порада)) - якщо Ви любите спати на спині чи животі більше підійде жорсткіший матрац, хто любить спати на боці - м’якший.
  • якщо Вам діагностували захворювання опорно-рухового апарату, необхідно проконсультуватися у лікаря при виборі матрацу, адже тут потрібен особлистий підхід для захисту хребта. Для цієї категорії людей розроблені спеціальні матраци медичного призначення.
Ортопедичні матраци – це вироби, які забезпечують правильне положення хребта та зменшують до мінімуму навантаження на м’язи й опорно-руховий апарат людини під час сну, незалежно від пози. Співвідношення жорсткість/м’якість у таких матраців знаходиться на рівні золотої середини, завдяки чому тіло відпочивальника не провисає та не зазнає тиску на хребет. Головною характеристикою, за допомогою якої можна відрізнити ортопедичну модель від звичайної, є точкова еластичність. Вона показує наскільки незалежно реагують ділянки матрацу на навантаження. Зональними ортопедичними матрацами називають моделі з різними зонами жорсткості, що «працюють» на підсилення ортопедичного ефекту та підвищення комфорту відпочинку. Оскільки тіло людини в зонах плечей, тазу і голови створює підвищений тиск на ліжко, для зменшення нерівномірності такого впливу і були створені зоновані матраци. Різні ділянки спальних поверхонь таких виробів демонструють свої рівні жорсткості. Завдяки цьому, кожна частина тіла має ідеальну підтримку під час сну....
Анатомічний матрац. Характеризує він вироби з високим рівнем м’якості, здатні точно повторювати усі контури тіла людини та дарувати безмежний комфорт під час сну. Найкраще такі моделі підходять людям із хворим попереком і тим, хто не надто полюбляє жорсткі спальні місця. Саме м’якістю анатомічні матраци відрізняються від ортопедичних, котрі вважаються більш жорсткими.
Про матеріали, які використовуються для матраців розповім у наступній статті.

Вам також має сподобатися

Штори, жалюзі  для вікон неправильної форми

Штори, жалюзі для вікон неправильної форми

Штори для вікон неправильної форми. Мансардні вікна

читати далі
Подвійні ролети.

Подвійні ролети.

читати далі
Суха чистка штор.

Суха чистка штор.

читати далі