Догляд за рулонними шторами, ролетами.

Рулонні штори зараз можна побачити на багатьох на вікнах. Вони прекрасно захищають від сонця і дозволяють декорувати вікна в будь-якому стилі. Універсальні, прості в управлінні, зручні, вони підходять для кожного будинку.
Ми пропонуємо Вам найкраще!!!!


ДОГЛЯД ЗА РУЛОННИМИ ШТОРАМИ (РОЛЕТАМИ)
Сухий метод
Якщо полотна припали пилом, привести їх до ладу та повернути «свіжість» зовнішнього вигляду можна за допомогою сухого прання. Для цього достатньо скористатися пилососом й насадкою для делікатного прибирання. Проводити насадкою по полотну потрібно повільно та на достатній відстані, щоб потужний повітряний потік не деформував тканину.

Хімчистка
Цей метод варто застосовувати лише в тому випадку, якщо рулонні штори висять на кухні, де досить швидко покриваються кіптявою. Там на них можуть з'являтися сліди жиру й інші складні для виведення плями. Єдиний недолік хімчистки полягає в тому, що послуги фахівців коштують недешево. Проте результат точно буде відмінним.

Виведення плям
Якщо полотно в загальному чисте, але на ньому є декілька невеликих плям, позбутися від них можна локально. Найпростіший спосіб - використання звичайної гумки для стирання олівця. Нею потрібно акуратно (без надмірного натискання) потерти плями, допоки вони не зникнуть.

Вивести плями від жиру можна спеціалізованим засобом проти плям, але тільки таким, до складу якого входять натуральні компоненти. Заборонено використовувати на рулонних шторах розчинники, оскільки вони назавжди пошкодять тканину. Не можна втирати засіб для виведення плям занадто інтенсивно, а його залишки змивати вологою ганчіркою.

Вологе чищення
Хоча догляд за рулонними шторами й допускає вологе прибирання, вдаватися до цього методу рекомендується лише в окремих випадках, коли дійсно виникає величезна необхідність. Вибирати потрібно лише нейтральні засоби: без хімічних ароматизаторів, які можуть змінити колір полотна, зробити його бляклим.

Миючий засіб розчиняють в теплій воді згідно з інструкцією. У розчині змочується м'яка губка, й він наноситься на штору легкими рухами, втираючись по колу. Залишки розчину варто змити губкою з водою. Робити це потрібно дуже ретельно. Якщо на матеріалі залишиться мийний засіб, при потраплянні на нього штучного світла або сонячних променів будуть помітними розводи. Рулонну штору можна промити під душем, але часто так робити не можна.

Сушіння після вологого прибирання
Щоб просушити рулонні штори, їх потрібно розправити на рівній поверхні. Якщо не виконати цієї вимоги, виріб може деформуватися та розтягнутися. Якщо після прання шви на шторі занадто довго висихають або з’явилися заломи, їх можна розправити праскою (шляхом відпарювання), але лише через вологий рушник або щільну тканину.

Правильний та регулярний догляд за рулонними шторами дозволить зберегти їх первинний вигляд, без втрати кольору й форми, на довгі роки.

Вам також має сподобатися

7 ПРОФЕСІЙНИХ ПОРАД, ЯК ЗРОБИТИ ВАШІ ШТОРИ ВИШУКАНИМИ.

7 ПРОФЕСІЙНИХ ПОРАД, ЯК ЗРОБИТИ ВАШІ ШТОРИ ВИШУКАНИМИ.

читати далі
шумопоглинаючі тканини

шумопоглинаючі тканини

шумопоглинаючі шторні тканини

читати далі
Римські штори

Римські штори

Римські штори стандартні за вашими розмірами ви можете замовити та купити в Ательє Гардин.

читати далі