Кошторис Вашого ремонту.

З цінами на оздоблювальні матеріали, меблі, освітлення, штори, декор - взагалі біда. Хороші шпалери можна купити за 20 $, можна - за 300 $. І це ще не межа ні в ту, ні в іншу сторону. І прямої кореляції ціна-якість знову-таки немає.
Зрозуміло, що підбір декоративних матеріалів визначається концепцією інтер'єру. І все може бути дуже по-різному. Тим не менш, є якась приблизна статистика витрат на ремонт.
Така діаграма здається дуже наочною і корисною для клієнта і для дизайнера. Стає зрозуміло, що левова частка витрат на ремонт обумовлена ​​витратами на меблі. Можливо, що пункт «меблі» в узагальненому вигляді включає в себе не тільки саму меблі, а й освітлення, текстиль і декор. А ось, до речі, витрати на авторський нагляд і проект взагалі губляться на загальному тлі.
Дивіться, майже половина, близько 40% всіх витрат на ремонт доводиться на той час, коли сам ремонт вже фактично закінчений !!! Ви вже майже попрощалися з будівельниками і мрієте відсвяткувати новосілля, здається, що залишилися дрібниці, адже все масштабне вже позаду. Ви відчуваєте втому. і фізичну, і емоційну, і фінансову, чого вже приховувати. Але вперта статистика твердить, що ви пройшли трохи більше половини шляху. Особисто для мене (коли ми робили перший ремонт) це було несподівано. і важко. Хоча, з кожним наступним ремонтом з'являвся навик планування і розуміння необхідності вести ремонт строго в рамках обдуманого бюджету. Саме так, а не «якісно, ​​красиво і за розумною ціною».
Кілька років тому мені стало цікаво, як розподіляються гроші між предметами інтер'єру. За допомогою наших партнерів, друзів і замовників, ми зібрали інформацію, узагальнили і отримали таку картинку.
Діаграма ілюструє, що найбільш витратна частина - це знову-таки меблі та побутова техніка. Меблі займає приблизно 2/3 всього бюджету на інтер'єр. Інша третина розподіляється приблизно порівну між текстилем, люстрами, світильниками і різним декором.
 
Звичайно, це дуже усереднена статистика, в кожному окремому випадку картинка може вийти сильно несхожою. Однак, це дає приблизний відповідь на питання «що скільки коштує?» І дозволяє вам спланувати витрати.

Вам також має сподобатися

Штори, жалюзі  для вікон неправильної форми

Штори, жалюзі для вікон неправильної форми

Штори для вікон неправильної форми. Мансардні вікна

читати далі
Подвійні ролети.

Подвійні ролети.

читати далі
Суха чистка штор.

Суха чистка штор.

читати далі